Passer for: grønnsaksrester (purre, spinat, paprika...), ostebiter, litt skinke, kokte poteter, urter
Slik gjør du: Stek opp det du har i en panne, hell over piskede egg med salt og pepper. Dryss over ost og la det steke under lokk eller i ovn.
Tips: Smaker godt både varm og kald – perfekt til lunsjboksen.
Passer for: tørt brød, urter, ost
Slik gjør du: Bløtlegg brødet i litt melk, bland inn egg, revet ost og eventuelt litt mel eller brødsmuler. Form små boller og kok dem i lettsaltet vann. Pesto lager du av det du har – for eksempel ruccola, hvitløk, olje og nøtter.
Tips: Server gjerne med yoghurt og hvitløk i stedet for pesto.
Passer for: oliven, tomater, ost, kokte poteter, salatblader
Slik gjør du: Kutt alt i små biter, bland med litt olje, sitron eller eddik, salt og pepper.
Tips: Tilsett et kokt egg eller litt tunfisk for å gjøre salaten mer mettende.
Passer for: gulrøtter, poteter, blomkål, squash
Slik gjør du: Kutt opp grønnsakene og stek dem lett i olje. Tilsett vann eller kraft og kok til de er myke. Kjør alt med stavmikser til en jevn suppe.
Tips: Tilsett litt fløte eller ost for ekstra smak.
Passer for: overmoden frukt (banan, eple, pære, jordbær), yoghurt, havregryn
Slik gjør du: Kok frukten raskt opp med litt vann og kanel. Mos eller miks til puré. Server med yoghurt eller bland i havregryn.
Tips: Hell i isformer og frys ned til sunne hjemmelagde ispinner.
Et par rester i kjøleskapet kan fort bli til et godt måltid. Du trenger ikke mye – bare litt fantasi og en stekepanne.